Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “İstanbul salgın üssüne dönerken Erdoğan neyi bekliyor?”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayınlanan yazısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 1 Nisan günü Türkiye’deki koronavirüs vakalarının illere göre dağılımını ve vakaların yüzde 60’ının İstanbul’da olduğunu açıklamasının ardından İstanbul’da alınması gereken önlemler konusunu değerlendirdi.

“İYİ Parti lideri Akşener İşsizlik Fonunda birikmiş 131 milyar liranın hesabını soruyor günlerdir. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bağış kampanyasında üç günde yarım milyar liranın daha biriktiğini söyledi. Erdoğan, Suriyeli mülteciler için bugüne dek 40 milyar dolar (260 milyar lira) harcandığını, bir o kadar daha harcanacağını söylüyor. O halde halkın sağlığını daha fazla riske atmadan sokağa çıkma kısıtlaması getirip, bunu da çalışanlara, emeklilere, işsizlere, işyeri sahiplerine doğrudan maddi desteğe verecek para var demektir devletin kasasında. Bu yola bir an önce başvurmalı, kaybedecek zamanımız kalmıyor. Hastalık yayıldıkça nasıl olsa almak zorunda kalacağı kararı, daha fazla can kaybına yol açması mümkün olan tehlike daha fazla büyümeden almalı Cumhurbaşkanı” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.