Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Türkiye, ulaştırma bakanının neden görevden alındığını öğrenemedi, gazetecilik adına üzücü bir durum”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kendi internet sitesinde yazdığı son yazısında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmasının ardından yapılan haberleri eleştirdi.

Sabah, Akşam, Karar, Yeni Şafak, Yeni Akit gazetelerinin haber taşıyan bu görevden almayı önemli bulmadıklarını yazan Bildirici, Sözcü, Hürriyet, Milliyet, BirGün, Cumhuriyet ve Yeni Çağ’daki konuyla ilgili haber ve köşe yazılarını ise “eksik”, “yanlış” ve “kafa karıştırıcı” olarak nitelendirdi. Bütün bu gazetelerin haberlerini bilgiye dayalı olmadığını belirten Bildirici, “Sonuç olarak, Türkiye’de medya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan’ın görevden alınmasıyla ilgili sır perdesini kaldıramadı, gerçek nedeni bulup da toplumu bilgilendiremedi. Onun yerine sorular, iddialar, konuşulanlar, daha önce olup bitenler boca edildi.  Gazetecilik adına üzücü bir durum…” diye yazdı.

Faruk Bildirici’nin yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.