Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma alındı

Yeni tip koronavirüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yoğun bakıma alındı.

Koronavirüs semptomlarının iyiye gitmemesi nedeniyle dün akşam hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Johnson, durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alındı.

İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, hastaneye kaldırılan Johnson’ın hastanede birkaç gün daha kalmasının ihtimal dışı olmadığını, ancak kısa süre sonra başbakanlık ofisine dönmesini beklediklerini Twitter üzerinden duyurdu.

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden dün yapılan yazılı açıklamada da, “Başbakan, doktorunun tavsiyesi üzerine bu akşam testler için hastaneye kaldırıldı.” ifadesine yer verildi. 55 yaşındaki Başbakan’ın koronavirüs belirtileri göstermeye devam ettiği de kaydedilerek, hastaneye kaldırılmasının sadece “tedbir amaçlı” olduğu vurgulanmıştı.

Daha önce, 27 Mart’ta koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Boris Johnson, “Son 24 saatte hafif derecede semptomlar gösterdim ve koronavirüs testim pozitif çıktı. Şimdi kendimi izole ettim. Salgınla savaşıyoruz. Hep birlikte bu salgını yeneceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Johnson, kendisini evde izole ettiğini söylemiş, video-konferans vasıtasıyla işleri yürüteceğini ifade etmişti. Öte yandan Sağlık Bakanı Matt Hancock‘un da testi aynı günlerde pozitif çıkmıştı.

Boris Johnson’ın sağlık durumunu ise şimdilik belirsiz ancak Johnson hala eleştirilerin odağında. Geçtiğimiz ay, artan vaka ve can kaybı sayısı karşısında koronavirüse karşı izlediği “sürü bağışıklığı” politikasının “kurban”ı olarak nitelenen Johnson’ın birkaç gün önceye ait olduğu iddia edilen, bir markette alışveriş yaptığı videoları da sosyal medyada dolaşımda.

St. Thomas Hastanesi’nde tedavi altında olan Johnson, yoğun bakımdan çıkana kadar yerine Dışişleri Bakanı Dominic Raab vekalet edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.