Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs belirtileri geçmeyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneye kaldırıldı

Koronavirüse yakalandığını açıkladıktan sonra yaklaşık 10 gündür kendini evinde izole eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un ateşi düşmedi. Başbakanlık Ofisi Johnson’un dün gece “tedbir amacıyla” Londra’da hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Hangi hastane olduğu konusunda bilgi verilmedi.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Doktorunun tavsiyesiyle, başbakan bu gece hastaneye yatırıldı. Bu sadece bir tedbir. Başbakan aradan 10 gün geçmesine karşın hâlâ hastalık belirtileri gösteriyor.”

Johnson’un sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi, “gerektiği kadar” hastanede kalacağı vurgulandı.

Hafta sonunda Johnson’un durumunun “ağırlaştığı” yönünde İngiltere basını ve sosyal medyada iddialar ortaya atılmış, Başbakanlık Ofisi bunu yalanlamıştı. Johnson’un görevinde başında olduğu vurgulandı.

Johnson görevini yapamaz duruma gelirse yetkileri Dışişleri Bakanı Dominic Raab’a geçecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.