Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzik yazarı ve radyo programcısı Çağlan Tekil hayatını kaybetti

Geçirdiği beyin kanamasının ardından 15 Şubat’tan bu yana yoğun bakımda bulunan müzik yazarı ve radyo programcısı Çağlan Tekil, hayatını kaybetti. Vefat haberini Radyo Eksen, sosyal medya hesabından duyurdu.

Laneth, Headbang, Blue Jean, Radyo Eksen gibi platformlardan rock ve metal müziğin Türkiye’de gelişmesine uzun yıllar katkı sağlayan Çağlan Tekil, son olarak Radyo Eksen’de Laneth adlı programı hazırlayıp sunuyordu.

Tekil’in ölümünün ardından, müzik dünyasından pek çok isim de üzüntüsünü sosyal medyadan paylaştı. Müzisyen Ogün Sanlısoy, Twitter paylaşımında “Sevgili dostumuz Çağlan Tekil’i kaybettik maalesef… çok üzgünüm. Her şey için teşekkürler Çağlan, çok özlenecek ve unutulmayacaksın” dedi.

Müzisyen Hakan Özoğuz, “Türk rock camiası adına tek başına mükemmel işler yapan, grupları tekrar birleştiren Çağlan Tekin kardeşim bu dünyadaki vaktini doldurdu. Bu kadar senelik birliktelik mükemmeldi. Beraber son konserimizi de iyi ki yaptık. Yerin doldurulamayacak, mekanın cennet olsun” derken müzisyen Harun Tekin, “Hep birlikte her neyimiz eksikse onda fazla fazla vardı. Tevazu, nezaket, bilgi birikimi, istikrar, sabır. Kültür işçisi, ‘baron’, öğretmen, yayıncı, ince bir beyefendi ve aslan gibi metalci çağlan tekil… Hepimizin üstünde emeğin var. Uğurlar olsun” paylaşımını yaptı.

Tekil, 1 Mart 2018’de Medyascope’un müzik programı Ses Kaydı’na konuk olmuş, 90’lardan bugüne Türkiye’de metal müziğin gelişimini anlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.