Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

38 yaşındaki eczacı İsmail Durmuş koronavirüsten hayatını kaybetti: Sancaktepe Belediyesi, eczacının 24 gün önceki dezenfektan talebine öldükten sonra cevap verdi

İstanbul Sancaktepe’de çalışan 38 yaşındaki eczacı İsmail Durmuş, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Durmuş’un vefat haberi bugün İstanbul Eczacı Odası tarafından duyuruldu. Sancaktepe Belediyesi ise Durmuş’un 24 gün önce eczanesinin dezenfekte edilmesini talep ettiği mesaja ölüm haberlerinin ardından, bugün cevap verdi.

İstanbul Eczacı Odası, Sancaktepe’de Canan Eczanesi’nde görevli eczacı İsmail Durmuş’un koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Genç meslektaşımız Ecz. İsmail Durmuş’u (Canan Eczanesi / Sancaktepe) Kovid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımız, Kayseri’de toprağa verilecektir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm eczacılık camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

24 gün önce eczanesinin dezenfekte edilmesini talep etmişti

Bu vefat haberlerinin ardından bir gerçek daha ortaya çıktı. İsmail Durmuş, vefatından 24 gün önce, 18 Mart tarihinde, Sancaktepe Belediyesi’nden bölgedeki eczanelerin dezenfekte edilmesini istemişti:

“Değerli ilgili yetkililer Sancaktepe bölgesinde yer alan eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ve rica ediyoruz. Az önce karşımda yer alan aile sağlığı merkezi dezenfekte edildi ama ricalarımıza rağmen eczanemiz edilmedi…”

“Malum süreçte hastane ve sağlık ocakları kadar eczaneler de risk altında. Hatta ilk ölüm vakası maalesef ki bir meslektaşımızın başına geldi. Hastalar doktora gitmeden raporlu ilaçlarını direkt eczaneden temin ettikleri için eczaneler daha büyük risk altında.”

“Bu konuları dikkate alarak İvedikle aksiyon almanızı rica ediyorum. Mevcut bulunan bütün eczanelerimizin dezenfekte edilmesini talep ediyoruz. #Eczanelerdezenfekteedilsin”

AKP yönetimindeki Sancaktepe Belediyesi ise 24 gün önce yazılan bu mesajlara Durmuş’un ölüm haberinin ardından, bugün yanıt verdi:

“Merhaba, bahsetmiş olduğunuz konu hakkında ayrıntılı bilgi ve ilgili birimlerimizi bilgilendirmek, sizinle iletişim halinde kalabilmek adına ilgili adres ve iletişim bilgilerinizi paylaşır mısınız?”

Döğücü: “Sosyal medya editörümüz konudan bihaber cevaplandırma yapmış”

Gelen tepkiler üzerine Sancektepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’den bir açıklama geldi. Döğücü, Durmuş’un talebi üzerine eczanesinin dezenfekte edildiğini ancak sosyal medya editörlerinin konudan bihaber cevaplandırma yaptığını savundu:

“Sosyal medyada merhum eczacımızın talebine yazılan cevap üzerine soruşturma başlattık. Gördük ki, İsmail Durmuş’un talebi üzerine ekiplerimiz dezenfekte çalışmasını yapmış ancak sosyal medya editörümüz geriye dönük tarama esnasında konudan bihaber cevaplandırma yapmış.”

Öte yandan Sancaktepe Belediyesi ise aralarında İsmail Durmuş’un eczanesinin de olduğu bazı semt eczanelerinin 30 Mart’ta dezenfekte edildiğini duyurdu. Durmuş’a koronavirüs teşhisi bu tarihten önce konulmuştu.

Belgeselci Kazım Kızıl: “Üniversite arkadaşım İsmail, yaşarken de çok güzel bir insandı”

Belgeselci Kazım Kızıl, üniversiteden arkadaşı İsmail Durmuş’un vefatından sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Durmuş’un nasıl biri olduğunu anlattı. Kızıl, Durmuş’un çok iyi basketbol oynadığını ve efendiliğiyle herkesi şaşırtan biri olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.