Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rize’de kadın cinayeti: Gamze Pala defalarca reddettiği erkek tarafından öldürüldü

Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Gamze Pala, daha önce de defalarca reddettiği 36 yaşındaki Savaş Dalançıkar tarafından katledildi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaşayan, AKP İlçe Başkan Yardımcısı olduğu öğrenilen ve aynı zamanda bir öğretmenevinde resepsiyonist olarak çalışan Gamze Pala, uzun süredir kendisini ısrarla rahatsız eden Savaş Dalançıkar tarafından öldürüldü. Olay dün akşam saat 22.00 sularında Fındıklı Öğretmenevi’nde meydana geldi. Burada resepsiyonist olarak çalışan Pala, daha önce de defalarca reddettiği Dalançıkar ile görüşmeyi yine kabul etmedi. Dalançıkar, öğretmenevine gelerek Pala’ya önce silahlı saldırıda bulundu. Fakat kurşunların isabet etmediğini görünce bu kez cebindeki bıçakla saldırarak Pala’yı öldürdü. Dalançıkar olay yerinden kaçamadan emniyet güçleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fındıklı Belediyesi’nden açıklama geldi

Fındıklı Belediyesi‘nden Gamze Pala’nın katledilmesine ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Bu kez de kadın cinayeti belki de ilk kez maalesef ilçemizde yaşandı. Yurttaşımız, AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Öğretmenevi çalışanı Gamze Pala, daha öncesinde de defalarca reddettiği sapkın bir alçak tarafından vahşice katledildi. Katil, emniyet güçleri tarafından olay yerinde suç aletleriyle birlikte yakalandı. Yaşanan cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Yurttaşımızın yakınlarına, sevenlerine ve tüm Fındıklı halkına başsağlığı biliyoruz. Fındıklımız, tüm yurttaşlarımızın eşit ve özgürce yaşadığı bir yerdir. İlçemizde, gerici, kadın düşmanı katillerin yeri yoktur. Tüm Fındıklı halkıyla birlikte davanın takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Başımız sağolsun…”

Gamze Pala’nın çalıştığı ve katledildiği öğretmenevi önüne bugün Fındıklı Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Kadın Meclisi’yle birlikte birçok siyasi partinin temsilcileri tarafından çiçek bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.