Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Partili Ümit Özdağ’a açılan MİT mensubunu deşifre fezlekesine tepki: “Kumpas operasyonlarını hatırlattı”

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında başlatılan soruşturma ve fezlekeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, Özdağ hakkında MİT personelinin ismini deşifre ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmaya için ”Vatan toprakları dışında şehit olan MİT mensubu hakkında başsağlığı dilemek ne zamandır soruşturma sebebi oluyor? Şehitlerimizi rahmetle anmanın suç sayılabileceği aklımızdan geçmemişti” dedi.  

Libya’da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze haberini yaparak, MİT mensubunun evini ve ailesini deşifre ettikleri gerekçesiyle Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç, gazeteci Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser tutuklanmıştı.

“Fezlekeyi medyadan duymuş olmamız, yıllar önce medya tezgâhlarıyla yürütülen kumpas operasyonlarını hatırlattı”

Ümit Özdağ hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, ardından “dokunulmazlığının kaldırılması” talebiyle fezleke hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderildiğini belirten Dervişoğlu, “Daha önce gazetecilerin tutuklanmasına sebep olan ‘MİT Kanunu’na muhalefet’ suçlaması, bu kez Özdağ’a yöneltildi. Fezlekeyi medyadan duymuş olmamız, takdir edersiniz ki, yıllar önce kurgulanan ve medya tezgâhlarıyla yürütülen kumpas operasyonlarını ve yargılamalarını hatırlattı” dedi.

“Gizli olduğu söylenen bir cenaze törenine, ildeki siyasi parti temsilcileri ve STK’lar bile davet edilmiştir”

Dervişoğlu, Özdağ’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “birkaç tane şehit” açıklamasına ve MİT mensubunun cenazesinin sosyal medya paylaşımlarına konu olmasına tepki gösterdiğini söyledi. Dervişoğlu, “Bunları suç sayarak fezleke düzenlemek, hukuk bilmemezliktir. Bugün ‘gizli’ olduğu söylenen bir cenaze törenine, sözkonusu ildeki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları bile davet edilmiştir” diye konuştu.

“Özdağ’ı MİT’e ait bilgileri deşifre etmiş gibi göstermeye kalkmak haddi bilmemektir”

Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

“Konunun can alıcı bir noktası da yasama dokunulmazlığının yok sayılması halidir. Anayasal güvence altındaki dokunulmazlık bu salondaki faaliyetlerimiz içinde geçerlidir. Doğal olarak yasama dokunulmazlığı hedef alınıyor. Burada yaptığımız toplantılarla ilgili hakkımızda dava açılamaz. Böyle savcılar yarın Genel Kurul’daki konuşmalarımıza da dava açarsa ne yapacağız. Rejiminizin adın ne olursa olsun Anayasa’nın çiğnenmesine izin veremezsiniz. Milletin vekillerinin söz hakkı Anayasa’nın teminatı altındadır. Alanı ve çalışmaları gereği devlet nedir devlet sırrı nedir konusunda ders alacak değil, ders verecek birikimde olan Sayın Ümit Özdağ’ı MİT’e ait bilgileri deşifre etmiş gibi göstermeye kalkmak haddi bilmemektir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.