Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’e maskematikler kuruluyor: İzmirim Kart’ını gösteren herkes haftada bir maske paketini ücretsiz alabilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında ücretsiz maske dağıtımına başladı. Yurttaşlar, kentin belirli noktalarına konulan otomatlardan İzmir içi ulaşımda kullanılan “İzmirim Kart” ile maskelere ulaşabilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk otomatın Konak’taki metro istasyonunda hizmete açıldığını kişisel Twitter hesabından duyurdu. Soyer, paylaşımında “Koronayla mücadelede maskenin önemi tartışılmaz. Metro istasyonlarına koyacağımız maskematikler, İzmirliler’in maskeye ücretsiz, kolayca ulaşmasını sağlayacak. İlk otomat Konak istasyonunda. İzmirim Kart’ı gösteren haftada bir, maske paketini ücretsiz alabilir” diye yazdı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.