Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüsün Van ekonomisine etkileri – VOSİAD Başkanı Bozkurt: “Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamıyoruz, TOBB kendi bankasını kurmalıdır”

Van Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, koronavirüsün Van ve bölge ekonomisine etkilerini anlatırken, “Çin’den sonra komşu ülke İran’a sıçraması bizde büyük bir tedirginlik yaratmıştı. Şu an açıklanan veriler ile korktuğumuz başımıza gelmedi” dedi.

Van Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların yüzde 90’ının inşaat sektöründe çalıştıklarını, kalan yüzde 10’un ise gıda ve sağlık alanında üretim yaptıklarını söyleyen Bozkurt, “Şu anda inşaat sektöründe üretim yapanlarda yüzde 90 oranında bir üretim durması söz konusudur. Destek paketinde açıklanan kısa çalışma ödeneğinden bölgedeki esnaf ve sanayicinin yüzde 90’ı yararlanamamaktadır. Esnaf ve sanayicinin özel ve kamu bankalarının kapısında kredi aramaması için TOBB’un acilen kendi bankasını kurması gerekir. Şu anda Van’da kapalı olan kafe, berber, kuaför, lokanta gibi sektörlerde yaklaşık 20 bin kişi işsiz kalmıştır. Van’da bulunan 29 bin vergi mükellefine şartsız olarak, cirolarına göre kredi verilmelidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.