Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Tabip Odası: İzmir’de koronavirüs tespit edilen sağlık çalışanı sayısı 357’ye yükseldi

Sağlık çalışanları, tüm dünyada salgından en çok etkilenenlerin başında geliyor. Türkiye’de de durum farklı değil. Sağlık çalışanlarına yönelik ayrımcı söylemlere dahi rastlandı. Sağlık meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve meslek birlikleri ise sağlık çalışanlarının korunmasına yönelik çağrılarını sürdürüyor. Maske, önlük, eldiven gibi koruyucu donanım eksikliği de bilhassa Türk Tabipleri Birliği’nin sıklıkla dile getirdiği bir konu.

İzmir Tabip Odası, İzmir’de koronavirüs tespit edilen sağlık çalışanı sayısının 357’ye yükseldiğini duyurdu. Odanın düzenli olarak yaptığı raporlamaya göre; kentte geçen hafta 34’ü asistan 124 hekim, 108 hemşire, 55 sağlık personeli, 14 tıbbi sekreter, 16 sağlık teknisyeni, 28 memur, beş eczacı, iki psikolog ile sağlık sektöründe görev yapan üç güvenlik görevlisi, bir şoför ve bir mühendiste koronavirüs görüldü. 

İzmir Tabip Odası’nın 13 Nisan’da yaptığı raporlamaya göre, bu sayı önceki hafta 266’ydı. Buna göre, kentte bir haftada 91 sağlık çalışanına daha koronavirüs tanısı konuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.