Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’da silahlı saldırı: 16 kişi hayatını kaybetti

Kanada’nın Nova Scotia eyaletinde, polis kılığına giren bir saldırganın gerçekleştirdiği silahlı saldırıda en az 16 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan 12 saat süren bir kovalamacanın ardından öldürüldü. Saldırganın polis arabasına benzeyen bir araba kullandığı ve etrafa ateş açtığı açıklandı. Bir polis memuru da saldırı esnasında hayatını kaybetti. Pazar akşamı (19 Nisan), saldırının sürdüğü saatlerde, Kanada polisi Twitter’dan, şüpheli saldırganın kullandığı aracın fotoğraflarını paylaşmıştı:

Nova Scotia eyaletinin kırsal bölgesi olan Portapique kasabasındaki saldırının Kanada tarihinde 1989’dan bu yana yaşanan en yüksek kayıplı toplu katliam olduğu bildirildi. Saldırının sebebi ve saldırganın amacı ise henüz bilinmiyor.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi Sözcüsü Lee Bergerman, saldırganın kimliğine dair bilgileri kamuoyu ile paylaştı. 51 yaşındaki saldırgan Gabriel Wortman’ın silahıyla etrafa rastgele ateş açarak 16 kişiyi öldürdüğü açıklandı. Sözcü Bergerman, çatışma ihbarını alıp bölgeye giden 23 yaşındaki polis memuru Heidi Stevenson’ın da olay sırasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Başbakan Justin Trudeau ise yazılı bir açıklama yaparak “Bir ülke olarak, böyle anlarda, birbirimizi desteklemek için bir araya geliyoruz. Birlikte kurbanların aileleriyle yas tutacağız ve bu zor zamandan geçmelerine yardımcı olacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.