Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Petrol fiyatları nasıl eksiye döndü? Petrol piyasasında dün akşam neler yaşandı? Kare Portföy GM Ümit Kumcuoğlu anlatıyor

Petrol vadeli kontratları, koronavirüs krizinin neden olduğu derinleşen ekonomik krizde OPEC ve Rusya arasında yaşanan anlaşmazlıktan sonra hızla düşmüştü ve OPEC ile Rusya arasında üretimi kısıtlama anlaşması yapılsa da brent petrolün varil fiyatı 30 doların alltında seyrediyordu. Dün gece Mayıs vadeli ham petrol kontratlarının fiyatı, daha önce benzeri görülmemiş şekilde bir işlem gününde, 1946 yılından bu yana görülen en düşük fiyatın da altına inerek ve -35 dolara kadar düştü. Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu bu düşüşü ve ne anlama geldiğini Tamer Durak’a değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.