Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç erken seçimin ardından İsrail’de koalisyon hükümeti kuruldu

İsrail’de, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, koronavirüs salgını devam ederken “acil birlik hükümeti” kurmak için gerekli anlaşmayı imzaladı. İki lider, üç erken seçime neden olan bir yıllık sürecin sonunda koalisyon kurmak için anlaşmaya vardı.

Mavi Beyaz İttifakı lideri Gantz’ın ve Netanyahu’nun başında olduğu Likud arasında yapılan anlaşmaya göre, ilk 18 ay Netanyahu başbakan olacak ve Gantz yardımcılığını üstlenecek. Daha sonra ikili arasında görev değişimi yapılacak. Netanyahu’nun başbakan olduğu süreçte Gantz Savunma Bakanı, Mavi-Beyaz’ın iki numaralı ismi Gabi Ashkenazi ise Dışişleri Bakanı olacak.

En son 2 Mart’ta yapılan seçimde Netanyahu’nun partisi 120 sandalyeli meclise 36 milletvekili göndererek yarışı önde tamamlarken, Mavi-Beyaz İttifakı ise 33 sandalyeyle ikinci olmuştu. 

Gantz, 26 Mart’ta lideri olduğu Mavi-Beyaz İttifakı’nı dağıtma pahasına meclis başkanlığına aday olmuş ve Netanyahu’nun partisi Likud’un başını çektiği sağ blokun desteği ile bu makama seçilmişti.

Bu kararın ardından Mavi-Beyaz’ın ortaklarından Yeş Atid ve Telem Partisi, ittifaktan ayrılırken Gantz, Netanyahu ile koalisyon görüşmelerine başlamıştı.

Kaynak: AA

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.