Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de koronavirüs, ülkeyi bir yılda üç kez erken seçime götüren koalisyon krizine nasıl çare oldu? – İvo Molinas ile söyleşi

İsrail’de bir yıl içinde üç erken seçime neden olan koalisyon krizi, Başbakan Binyamin Netahyahu ve en yakın siyasi rakibi, eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın, koronavirüs ile mücadele ihtiyacını gerekçe göstererek bir “acil birlik hükümeti” kurmak üzere anlaşmasıyla çözülmüş görünüyor. Bu anlaşmanın arka planında Netanyahu ve Gantz’ın kişisel hesapları da var. Kurulan yeni hükümetin İsrail’e, Filistin sorununa ve İsrail-Türkiye ilişkilerine olası etkisini Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.