Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM 100 Yaşında (1): Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan ile kuruluşa giden süreç

Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin 100. yılına özel hazırladığımız üç bölümlük “TBMM 100 yaşında” yayın dizisinin ilk bölümünde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Tarih Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan‘ı konuk ettik. 

TBMM’nin kuruluşuna giden süreçteki önemli olaylar ile Osmanlı Devleti’nin 1. ve 2. Meşrutiyet dönemlerindeki parlamento deneyimlerinin konuşulduğu ilk bölümde, 1920’deki iradenin neden bir meclis kurmak yönünde olduğu hakkında farklı bir noktaya değinen Alkan ”Kaotik dönemlerin en önemli kurumu liderden önce meclistir, böyle durumlarda ortak akıl ile karar almak gerekir. Günümüz açısından da bu önemli” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.