Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil açıkladı: “En muhtemel senaryo, Süper Lig’in haziran ayında seyircisiz olarak devam etmesi”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği’nin yaptığı video konferansta Süper Lig’in haziran ayında seyircisiz olarak yeniden başlamasına karar verildi.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, “Bugünün şartlarında en muhtemel senaryo, 12-13-14 Haziran’da liglerin ve kupa maçlarının tekrar başlaması ve 26 Temmuz’da bitirilmesi” dedi.

Göztepe Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil’in açıklamasından satırbaşları şöyle:

* Yaklaşık iki saat süren verimli bir toplantı oldu. Ay sonu tekrar toplantı yapılacak. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile istişarede bulunulacak, sonrasında futbol maçlarının devamının ne şekilde ne zaman olacağı kararı verilecek. Bugün en muhtemel senaryoları konuştuk.

* En temel senaryo şöyle: 12-13-14 Haziran’da liglerin başlaması, kalan sekiz maçın ve kupadaki maçların 26 Temmuz’daki bitirilmesi senaryosu şu an önümüzdeki senaryo.

* Maçların ortak bir şehirde oynanmasının sözkonusu olmadığı açıklandı TFF Başkanımız tarafından. Her takım maçını kendi şehrinde oynayacak muhtemel senaryoya göre.

* Avrupa’da konuşulanlar ve uygulamalara baktığımızda seyircisiz oynanması en muhtemel senaryo gibi gözüküyor. Kulüpler bazında farklı görüşler olabilir ama federasyon ve bakanlığın söylediğine göre kesinlikle liglerin bitirilmesi yönünde bir irade var.

* Bugün futbol ekonomisi daha da zor duruma düştü. Neler yapılabileceğini tartıştık. Bir çalışma grubu kurduk, genelde çok hızlı çalışmaz bu gruplar biliyoruz ama bakanımızın da moderatörlüğünde hızlıca çalışmalara başlanmasını planladık.

* Hayat inşallah her konuda tekrar eskisi gibi devam edecek. Amatör branşlarla ilgili devletimizin desteğinin süreceği bize bildirildi.

* Maaş indirimlerini de tartıştık. Gelirlerde çok önemli azalma var şu an. Maçların seyircisiz başlaması sözkonusu. Bir tane seyircisiz maç oynadık zaten, geri kalanların da öyle oynandığını düşünürsek kulüplerin geliri çok ciddi etkilenecek.

* Tüm mağazaların kapalı olduğu, sponsorların sorun yaşadığını, pandemide oluşan kur yükselmelerini üst üste koyunca Türkiye’de değil Avrupa’da da gelir kayıplarını bir şekilde paylaşmak zorunda kulüpler.

* Ülke bazında olabilecek her türlü çalışmayı TFF ve Sağlık Bakanlığı ile yürütme kararı aldık. Kulüpler olarak bunu yapabilmemiz için maçların seyircili mi seyircisiz mi olacağını, gelirlerin ne şekilde etkileneceğini görebilmemiz lazım. Ay sonunda şekillenecek bu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.