Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “İftar Ver” kampanyası, 360 binden fazla siparişe ulaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın dün açıkladığı “İftar Ver” kampanyası, iki günde 360 binden fazla siparişe ulaştı. Maddi durumu uygun vatandaşların 15 TL karşılığında, ihtiyaç sahipleri için iftar siparişi verdiği kampanyanın internet sitesine bugün siber saldırı düzenlenmişti. 

“İftar ver” kampanyasında hedef kitle kağıt toplayıcıları, salgın sebebiyle işinden ya da gelirinden olmuş esnaf, 65 yaş üstü kişiler ve dar gelirli ya da yemek yapacak kimsesi bulunmayan kimseler. Maddi durumu yeterli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi BELPA A.Ş. aracılığıyla, 15 TL karşılığında, ihtiyaç sahipleri için iftar ve sahur paketi sipariş edebiliyor.iftarver.comsitesi üzerinden verilen siparişlerin fatura ve teslimat bilgileri, kampanyaya katılan vatandaşlara ulaştırılıyor.

İhtiyaç sahiplerine teslim edilen her iftar paketinin üzerinde ise “Bu iftar menüsünün ücreti bir hayırseverimiz tarafından ödenmiştir” ibaresi yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, önceki gün, bir günde 15 bin 891 vatandaşın katılımıyla toplamda 101 bin 847 iftar paketi siparişine ulaştıklarını duyurmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELPA A.Ş. ise bugün kampanya sitesine yoğun siber saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. Yapılan açıklamada, “Sizler bir aileye daha sıcak iftar yemeği ulaşsın gayretinde bir yoğunluk oluştururken, kötü niyetli birileri de sistemimizi yoğun saldırıya tutarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek götürmemizi engellemeye kalkmaktadır” denilmişti.

iftarver.com” sitesinde yer alan ve her beş dakikada bir güncellenen verilere göre haberin yazıldığı saat itibarıyla verilen siparişlerin 360 bini aştığı görülüyor. Bu durum, kampanyayı sabote etme çabalarının tam tersine ilgiyi artırdığını gösteriyor.

BELPA A.Ş.’den yapılan açıklamaya göre önceki gün ihtiyaç sahibi 12 bin 378 vatandaşa iftar menüsü ulaştırıldı. Yoğun ilgi doğrultusunda üretim ve lojistik ağları genişletilerek önümüzdeki günlerde bir günde 25 binden fazla vatandaşa iftar paketi ulaştırılması planlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.