Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerine bel altından vurdular

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde bir yandan belediyelerin yardım ve organizasyon kampanyaları devam ederken, diğer yandan muhalefetin elindeki bazı belediyelere yönelik kumpas ve engelleme saldırıları düzenleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun, Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmasının ardından bir kurgu haberin kamera arkası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Mahmut Dölek adlı kameramanın, röportaj yaptığı çiftçiye, “Yandaş üreticiden aldı, yandaş vurgusu yapacaksın” diye telkinde bulunduğu görülüyor. Kameraman, çiftçiye, “100 ton limonun çiftçilerden alınmadığını söylüyorsunuz. Peki Ekrem İmamoğlu bu 100 ton limonu nereden aldı?” diye sorarken, duymak istediği cevabı da cümle cümle söylüyor. 

İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabında konuya ilişkin, “Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin’de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine” açıklamasını yaptı.

Diğer yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kağıt toplayıcıları, salgın sebebiyle işinden ya da gelirinden olmuş esnaf, 65 yaş üstü dar gelirli ve yemek yapacak kimsesi bulunmayan vatandaşlar ile ihtiyaç sahibi kimseler için başlattığı “İftar Ver” kampanyası yoğun ilgi görüyor. Ancak kampanyayı engellemeye yönelik girişimler de yaşanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELPA A.Ş.’ye ait “iftarver.com” adlı siteye düzenlenen siber saldırılar, siteye giriş-çıkışları zorlaştırıyor. 

Belediyeden yapılan açıklamada, 16 bine yakın vatandaşın bağış yaptığı, 100 binin üzerine iftar menüsü siparişi verilen sitenin yoğun bir şekilde siber saldırıya maruz kaldığı belirtiliyor:

Sitemiz mübarek Ramazan ayının ilk gününde siz değerli vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ve desteği sayesinde yaklaşık 10 milyon görüntülenme sayısına ulaşmıştır. Sizler bir aileye daha sıcak iftar yemeği ulaşsın gayretinde bir yoğunluk oluştururken, kötü niyetli birileri de sistemimizi yoğun saldırıya tutarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek götürmemizi engellemeye kalkmaktadırlar.

Sitemize gelen her sipariş önce sanal pos kuyruğuna alınmakta ve banka onay sürecinden sonra periyodik olarak sistemimize düşmektedir.

Kredi kartınızdan bakiye düşmüş ama sipariş onay kodu alamadıysanız endişe etmeyiniz, siparişiniz kuyrukta sisteme giriş yapılmak üzere beklemektedir.

24.04.2020 (bugün) saat 21.00’e kadar toplam 15.891 hayırsever vatandaşımızdan, toplam 101.847 iftar menüsü siparişi alınmıştır. Bu siparişlerin yaklaşık 25 bini şu an sanal pos kuyruğunda beklemekte ve periyodik olarak sisteme işlenmektedir.

Yoğun talepler karşısında kuyruğa alınan siparişlerin işlenmesi hususunda zaman zaman gecikmeler yaşanabilmektedir. Bu durumdan dolayı anlayışınıza sığınıyor ve sistem teknik altyapımızı bu gece itibariyle dört katına çıkaracağımızı bilginize sunuyoruz.

Ramazan ayının ilk gününde toplam 12.378 vatandaşımıza sıcak iftar menüleri siz kıymetli hayırsever vatandaşlarımız adına imzalı teslim tutanağı karşılığında teslim edilmiştir. Dağıtımlar talep sıralamasına göre yapılmaktadır. Faturalarınız e-posta adreslerinize, teslimat mesajları da telefonlarınıza sistem yoğunluğuna göre gönderilmeye devam etmektedir.

27.04.2020 Pazartesi gününden itibaren üretim ve lojistik ağımızı genişleterek günde 25.000’den fazla vatandaşımızın evine sıcak iftar menülerini sizler adına teslim ediyor olacağız. Bundan sonra teslim edilen her iftar paketinde ‘Bu iftar menüsünün ücreti bir hayırseverimiz tarafından ödenmiştir’ ibaresi bulunacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.