Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Anadolu Ajansı virüsler konusunda bilgisiz ve ilgisiz bir doktorun komplo teorisini haber diye servis etti”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici kendi internet sitesindeki yeni yazısında ABD’de yaşayan Vedat Obuz isimli bir Türk doktorun koronavirüs hakkındaki yanlış açıklamaları ve komplo teorilerinin Anadolu Ajansı (AA) tarafından haber olarak servis edilmesini eleştirdi. Sözkonusu doktorun virüsün genetiğinden bile bihaber olduğunu yazan Bildirici, “Koronavirüs, Mars’tan gönderilmiş dese inanır mıydınız?” diye sordu. Bildirici, AA’nın kısa haberinden kısa bir süre önce Hürriyet gazetesinin, aynı doktoru FETÖ üyesi olmakla suçladığını da yazdı.

Bildirici’nin yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.