Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa Tabip Odası başkanı ve genel sekreteri, odanın sosyal medya hesabından paylaşılan mesajlar nedeniyle gözaltına alındı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Şanlıurfa Tabip Odası (ŞTO) Başkanı Dr. Ömer Melik ve Genel Sekreteri Dr. Osman Yüksekyayla’nın gözaltına alındığını duyurdu. Melik ve Yüksekyayla, odanın Twitter hesabından yapılan koronavirüs paylaşımları gerekçe gösterilerek savcılığa sevk edildi.

TTB, Twitter’dan “Tabip Odası yöneticisi olmanın, salgınla mücadelenin ve iyi hekimliğin gereğini yaptılar, serbest bırakılmalıdırlar” ifadelerini paylaştı. 

Şanlıurfa Tabip Odası da “Toplum sağlığı ve pandemi sürecinde iyi hekimlik kriterlerini savunan ŞTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri gözaltına alındı, iyi hekimlik suç değildir. Başkanımız ve Genel Sekreterimiz derhal serbest bırakılsın” paylaşımını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.