Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kamu ve özel sektör çalışanları ücretsiz maskelerini eczanelerden değil işyerlerinden alacak

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı nedeniyle oluşan yoğunluğun azaltılması için yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir işyerinde SGK’lı olarak çalışan vatandaşlar, ücretsiz maskelerini eczanelerden değil işyerlerinden alacak. Kamu kurumları ve özel işyerleri maskeleri Devlet Malzeme Ofisi’nden temin edecek. Düzenleme tüm Türkiye’yi kapsıyor.

İstanbul’da 20 ile 65 yaş arası 10 milyon vatandaş bulunuyor. Bunların 4 milyonu kamuda ve özel sektörde çalışıyor. Düzenleme ile eczanelerin yükünün yüzde 40 azaltılması planlanıyor.

Çalışanların eş ve çocukları ise maskeyi yine eczanelerden alacak. İşyerleri sadece çalışanları için maske verecek.  

Salgın nedeniyle kapalı olan işletmeler için ise bir seçenek sunulmuyor. Uygulama ile evden çalışanların maskeye nasıl ulaşacağı şu an için bilinmiyor.   

Türk Eczacıları Birliği, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yapılan görüşmenin sonucunu şöyle duyurdu:

“Eczanelerden ücretsiz maske temini uygulaması ile ilgili olarak, TİTCK Başkanlığı ile yapılan görüşmede, eczanelerden ücretsiz maske temini uygulaması kapsamında sosyal sigortası olan ve herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışan vatandaşlarımızın koruyucu maskelerini çalıştıkları kurum, kuruluş ve işyerlerinden temin edebileceği bilgisi alınmıştır. Sosyal sigortası bulunan vatandaşlarımızın, sosyal sigortalı olup bir yerde çalışmayan aile bireyleri (eşi, çocukları gibi) eczanelerden ücretsiz maske temin edebilecektir.”

TTB’nin maske duyurusu.

Düzenlemeye ilişkin İstanbul Eczacı Odası’nın duyurusu ise şöyle:

Bu arada düzenlemenin diğer tarafı TİTCK’dan bu konuda yapılan herhangi bir açıklama bulunmuyor. Kurumun web sitesinde de bu yönde bir duyuruya rastlanmıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.