Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore’de şubat ayından beri ilk kez yeni koronavirüs vakası tespit edilmedi

The Guardian’ın Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (KCDC) açıklamasına dayanarak yaptığı habere göre, Güney Kore’de şubat ayından beri ilk kez ülke içi kaynaklı yeni bir koronavirüs vakası tespit edilmedi.

Güney Kore’de 15 Nisan günü parlamento seçimleri gerçekleştirilmişti. Oy kullanma merkezlerinde sıkı mesafe ve hijyen kuralları uygulanırken seçmenlerin maske ve eldiven takmaları zorunluydu. Seçimlerin salgının hızını tekrar artırabileceği eleştirileri yapılsa da Kamu Sağlığı Genel Direktörü Yoon Tae-ho’ya göre seçimlerin üzerinden geçen iki haftalık kuluçka döneminin ardından herhangi bir yeni vakaya rastlanmadı.

Bunda seçim günü insanların aralarına bir metre mesafe koymasının da etkili olduğunu söyleyen Yoon Tae-ho, seçmenlere ve görevlilere teşekkür etti.

Çarşamba günü yapılan klinik uzman panelinde ise iyileşen bazı hastaların koronavirüs testlerinin yeniden pozitif çıktığının sorulması üzerine uzmanlar bu sonuçların yanlış olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre bu sıkıntı PCR testlerinin teknik sınırlarından dolayı yaşanıyor. Ülkede şu ana kadar bu şekilde 292 yanlış pozitif test sonucu tespit edildi.

Şubat başından mart ortasına kadar her gün yüzlerce yeni vakanın tespit edildiği Güney Kore’de salgının hızının düşmesiyle sosyal mesafe tedbirleri ise azaltılmaya başladı.

Ancak Güney Kore’de Buda’nın doğumu dahil bir dizi kutlama günü yaklaşıyor ve bu yüzden ülke için hareketliliğin artması bekleniyor. Yerel yönetimler ise vatandaşları tedbiri elden bırakmamaya davet ediyor.

Güney Kore’de şu ana kadar 10 bin 756 koronavirüs vakası tespit edilirken hastaların 247’si hayatını kaybetti. 9 bin 59 kişinin iyileştiği Güney Kore’deki aktif vaka sayısı ise 1593.

Çin’den sonra salgının sıçradığı ilk ülkelerden biri olan Güney Kore salgını yoğun temas taraması ve yaygın test uygulamaları ile kontrol altına alarak yönetmeyi başardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.