Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Türkiye’de basın özgürlüğünün feci tablosu

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, Türkiye’deki basın özgürlüğünün durumunu, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Derneği’nin 2019 verileri üzerine yayımladığı “2020’de Basın Özgürlüğünün Durumu” tablosu üzerinden değerlendirdi.

“Bu tablo habercilere, yazarlara, yorumculara, basın çalışanlarının eseri değil. Bu tabloda en büyük paylar 2002’den bu yana ülkeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti yönetimi, tartışmalı mahkeme kararları ve bu süreçte değişen medya sahipliğinin. RSF bir de harita hazırlıyor her yıl, ülkelerdeki basın özgürlüğünün konumunu renklerle gösteren. Yazının girişinde gördüğünüz bu haritada beyaz renk basın özgürlüğünün iyi durumda olduğunu anlatıyor. Sarı ‘orta’, turuncu ‘sorunlu’, kırmızı ‘kötü’, siyah ise ‘çok kötü’ anlamına geliyor. Türkiye’deki basın özgürlüğünün durumu ‘kötü’ bu tablonun gösterdiği üzere” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.