Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Yoksulların doktoru” Prof. Dr. Murat Dilmener, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin duayen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener koronavirüsten hayatını kaybetti. “Yoksulların doktoru” olarak bilinen Dilmener hakkında, dar gelirli vatandaşları ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 2004 yılında soruşturma başlatılmıştı.

Yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi gören Dilmener’in vefatını, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Bir değerli hocamızı daha koronavirüs nedeniyle kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum” sözleriyle duyurdu.

Dilmener’e, yoksul hastaları İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hukuka aykırı şekilde ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 2004 yılında, 135 profesör ile birlikte Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı. Soruşturmada profesörlerden, toplam 3.5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı. Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen doktorlar konuyu yargıya taşımış, bunun üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Maliye Bakanığı konuyu Yargıtay’a taşımış, ancak Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına kanaat getirerek davayı kapatmıştı.

79 yaşında hayatını kaybeden Prof. Murat Dilmener, Mardin doğumluydu, Süryaniydi ve üç çocuk babasıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.