Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstihdamda LGBTİ+ haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan anket devam ediyor

Kaos GL ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi’nin istihdam alanında LGBTİ+ haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan anket çalışması devam ediyor. Bu yıl özel sektör için altıncı, kamu için dördüncü yılına giren araştırma, LGBTİ+’ların çalışma hayatındaki durumlarına yönelik bütüncül bir bakış ortaya koymayı amaçlıyor.

Kamuda ve özel sektörde farkındalık artırma ve kapasite geliştirme etkinliklerine bilgi zemini oluşturmayı hedefleyen “Türkiye’de İstihdamda LGBTİ+’ların Durumu Araştırması”,  LGBTİ+ çalışanlarını kapsayıcı istihdam ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının geliştirilmesinde kolaylaştırıcı olmayı amaçlıyor. 

Anket metninde “Araştırma, Türkiye’de kamu ve özel sektörde çalışan ve kendini LGBTİ+ olarak tanımlayan herkesin katılımına açıktır. Ankete katılım bütünüyle anonimdir. Katılımcılara kişisel verilerinin sorulmadığı, katılımcıların IP adreslerinin görülmediği ve kaydedilmediği ankete katılmak için tıklayınız” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.