Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Grup Yorum’un gitaristi İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı, Grup Yorum konser yapmak için valiliğe başvuruyor

Konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması talebiyle 324 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, eylemini sonlandırdı.

Grup Yorum üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Gökçek’in İstanbul Küçükarmutlu’da kaldığı evin önünde basın açıklaması yaptı ve Gökçek’in eylemini sonlandırdığını duyurdu.

“Taleplerimiz için süreç olumlu ilerliyor”

Grup Yorum üyelerinin yaptığı açıklamada “Direnişimiz siyasi bir zafere ulaşmıştır. Bütün dünyaya duyurduk bunu. Şu an olumlu görüşmeler yapılıyor ve devamının da olumlu olmasını umuyoruz. Şu an arkadaşlarımız valiliğe konser başvurusu yaptı. İbrahim Gökçek bu aşamada ara veriyor. Burada bulunan milletvekilleri ve İHD başkanları kefil olduklarını belirttiler” denildi. 

Ölüm orucunu sonlandıran İbrahim Gökçek, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 

Valiliğe konser başvurusu

Halkın Hukuk Bürosu, dün, Grup Yorum’un cezaevinde olmayan üyeleriyle birlikte bugün İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulunacaklarını belirtmişti. Açıklamada şöyle denilmişti: “Valiliğe giderek konser başvurusunda bulunacağız. Konser başvurularının derhal kabul edilmesini istiyoruz. Bugün ziyaretimizde gördüğümüz üzere (İbrahim Gökçek’in) durumu giderek ağırlaşmakta ve hayati riski artmaktadır. Yetkilileri, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Valiliği göreve davet ediyoruz. Konser başvuruları kabul edilsin, İbrahim yaşasın.”  

Helin Bölek ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybetmişti

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması gibi taleplerle ölüm orucuna girmişti.

Helin Bölek, 3 Nisan’da, eyleminin 288. gününde hayatını kaybetmişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.