Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Yoksa Erdoğan koronavirüsten seçim zaferi mi umuyor?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü (4 Mayıs) kabine toplantısının ardından koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin gevşetilmesi ya da başka bir deyişle “normalleşme” planı hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

“Erdoğan doğrusu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bütün avantajlarını bir arada kullanıyor. Salgın öncesinde hiç değilse AK Parti Grup toplantıları kontrol altındaki medya tarafından kesintisiz canlı verilirken isteyen vatandaş bakmıyor, kanal değiştiriyor, ya da kapatıyordu. O yayınları veren televizyonların diplerde gezinen izlenme oranlarından da görülebiliyordu bu. Oysa şimdi vatandaş Cumhurbaşkanı salgın önlemleri konusunda ne diyecek diye ekran başına geçtiğinde bir anda kendisini AK Parti Genel Başkanını dinlerken buluyor. Sorulması gereken soru, neden? Erdoğan ne yapmaya çalışıyor? Yoksa Türkiye’nin pek çok ülkeye göre koronavirüsle mücadelesinde daha başarılı görünmesinden bir seçim zaferi çıkarmayı mı umuyor? Ekonominin artık kimseyi başarılı olduğuna ikna edemeyen görünümüyle seçime gidip başarılı olmayı mı kuruyor? Bu sertleşen siyasi ve ideolojik söylemin altında bu plan mı yatıyor?” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.