Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Sonra ‘tek adam yönetimi’ denilince kızıyor Erdoğan”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinden itibaren devlet yönetiminde, bazen detay düzeyindeki kararların dahi cumhurbaşkanlığı makamı tarafından alınmasını eleştirdi.

“Cumhurbaşkanı otobüs bilet fiyatlarından öğretim üyesi atamalarına dek her şeyi kontrol altında tutmak istiyor ama, istediği gibi karar almakta zorlandığı, hatta alamadığı alanlar da yok değil. Tek adam yönetimin tek istisnası var. Başka deyişle, tek adam yönetimin istisnası da yine tek kişi: o da MHP lideri Devlet Bahçeli. Günlük işlerde tek karar mercii Cumhurbaşkanı Erdoğan; danışmanları, başkanlıkları, kurulları ve bakanlıklarına gerektikçe danışarak alıyor kararları. Ama stratejik konularda Bahçeli’nin de söz hakkı var” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.