Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin: “Dolarda 7,25 rekoru. Neresi çok önemliydi Sayın Bakan?”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda yayımladığı yazıda Türk Lirası’nın dolar karşısında hızla değer kaybetmesini yorumladı.

Yazısına, “Bu yazıyı yazmak için bilgi toplamaya başladığımda 1 ABD Doları 7,24 lira ediyordu. Bu satırları yazarken dolar 7,25 lira olmuştu” diye başlayan Yetkin, Berat Albayrak‘ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirildiği 10 Temmuz 2018’de 1 doların 4,70 lira olduğunu vurguladı.

Yetkin, Albayrak’ın Trabzon’da yaptığı bir konuşmada “Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya… 6 liradan, 7 liradan yığalım dolarları, sonra satarız. Şimdi bunlar kara kara düşünüyor” dediğini hatırlattı ve Erdoğan Hükümeti’nin doların önce 6 lira olan psikolojik sınırını, sonra da 7 lira sınırını aşmaması için her çabayı gösterdiğini söyledi. Yetkin, dolardaki bu yükselmenin Türkiye’nin birkaç ülkeyle swap, takas anlaşması yapmaya çalışmasıyla alakalı olabileceğini belirtti.

Yazının tamamı için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.