Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi olağanüstü toplandı – Başkan Zeydan Karalar: “Elimizde olanı hemşerilerimizle bölüşüyoruz”

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda alınan kararların arasında suya üç ay indirim, çiftçiye nakdi yardım, balıkçıya destek, toplu taşıma esnafına yakıt desteği, belediye taşınmazları ile ilgili satış, kiralama ve ecrimisil bedellerine üç ay erteleme maddeleri de vardı. 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararlar şöyle: 

  • Suya mayıs, haziran ve temmuz olmak üzere yüzde 35 indirim yapılacak.
  • Küçük üretici ve çiftçiye salgın süresince dekar başına 50-100 lira arasında değişen ve toplamda 8 milyon liralık nakdi destek verilecek. Bu maddeye ek olarak balıkçılar da desteklenecek. 
  • Halk otobüsçülerine günde 15 litre, dolmuşçulara günde 10 litre ve taksicilere de aylık 40 litre olmak üzere yakıt desteği sağlanacak.
  • Adana Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki taşınmazların satışı, ecrimisil ve kiralamalardan kaynaklanan bedelleri üç ay ertelenecek.

“Olanı, elimizde kalanı hemşerilerimizle bölüşüyoruz”

Türkiye’nin ve dünyanın zor günlerden geçtiğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, olanakların kısıtlanmasına, paranın azalmasına rağmen halka destek için çabaladıklarını söyledi ve “Zor günleri dayanışma göstererek, olanı bölüşerek atlatacağız. Bu zor günleri atlatıp, birlikte güzel günlere yeniden ulaşacağız” dedi. Karalar, halka destek veren meclis üyelerine teşekkür etti ve dayanışmayla zorlu salgın günlerinin de atlatılacağına inandığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.