Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Ormanları Savunması’ndan çağrı: “Salgından rant değil ders çıkarılmalıdır” – Ayşe Yıkıcı ile söyleşi

Antalya-Olimpos’ta yapılaşmanın önünü açan imar planı onaylandı. Olimpos ile birlikte Salda Gölü’ne giren iş makineleri de salgın süresince devam eden projeleri gündeme taşımıştı.

Kuzey Ormanları Savunması, “Salgından rant değil ders çıkarılmalıdır” başlığıyla, Türkiye genelinde devam eden projelere değinen ve salgın sürecinde de ormanları tahrip eden, yaşam alanlarını yok eden birçok projenin devam ettiğini vurgulayan bir açıklama yaptı. 

Kuzey Ormanları Savunması’ndan şehir plancısı Ayşe Yıkıcı, salgınla doğanın tahribatı arasındaki ilişkiyi şöyle anlattı: “Tüketimin her yerde bu kadar yavaşladığı bir dönemde projeler bir hırsla, hâlâ devam ediyor. Doğa zaten bizi uyarıyordu ama bu uyarılar duymazdan geliniyor. ‘Salgın fırsatçılığı’ diyoruz biz buna. Olimpos’ta gerçekleşen de bunun yeni bir örneği aslında. Şu anda Türkiye genelinde süren 60-70 tane proje var bu şekilde. Kuzey Ormanları’nda yıllardır yaşadığımız şey de bu. Tüketim hırsının getirdiği noktayı yaşıyoruz. Açıklamamızda sadece rant projeleri değil geri dönüşüme atılmayan atıklardan da gıda krizi ve yok edilen tarım arazilerinden de bahsediyoruz. Bu dönemde bu açıklamayı yapmamızın nedeni, bari bu salgın süresince ders çıkarılmasını talep etmek.”

İklim krizinin artık dünyanın bir gerçeği olduğunu vurgulayan Yıkıcı, “Salgında biraz üretim azalınca, insanlar biraz yeryüzünden çekilince, mesafeler biraz artınca doğanın kendini tamir ettiğini, canlı türlerinin artmaya, görünmeye başladığını gördük. Sistem içindeki rolümüzü bu kadar abartmaya çalışmazsak doğa kendini yenileyecek, yaşanacak hale getirecek” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.