Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Kadın düşmanlığı artık AB sınırlarının içine de sızıyor”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, Avrupa Birliği (AB) üyesi Macaristan’ın parlamentosunun, dünyanın ilk bağlayıcılığı olan kadına karşı şiddet belgesi sayılan İstanbul Sözleşmesi‘ni uygulamayı reddetmesinden hareketle, kadın düşmanlığının Batı ülkelerinde de yükselişe geçmeye başladığını, Türkiye’den verdiği örneklerle de karşılaştırarak değerlendirdi.

“Kadını erkekle eşit görmeyen dalganın sınırları, ideolojileri aşıp artık AB bünyesine de sızması, yükselmeye başlamasının dünyada otoriter yönetim anlayışının yükselişe geçtiği bir dönemde gözlenmesi de rastlantı değil kuşkusuz. Nüfusu nispeten küçük, ekonomisi ve demokrasisi gelişmiş ülkelerde kadınların işbaşında olması ne yazık ki dünyanın büyük kesimini temsil etmekten uzak. Yönetenlerin demokratik tahammülü azaldıkça, kadınların bin bir çabayla kazanılmış hakları da tehlikeye düşüyor ne yazık ki” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.