Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li komedyen Jerry Stiller 92 yaşında hayatını kaybetti

ABD’li ünlü oyuncu ve komedyen Jerry Stiller, 92 yaşında doğal sebeplerle hayatını kaybetti. Ölüm haberi, oyuncu oğlu Ben Stiller tarafından 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü atılan bir tweet ile doğrulandı.

Stiller’ın, komedyenliğinin yanında başarılı bir oyunculuk kariyeri de vardı. Unutulmaz televizyon dizileri Seinfield ve The King of Queens’de rol aldı. Seinfield dizisinde canlandırdığı Frank Costanza karakteri ile hafızalara kazındı. Eşi Anne Meara ile birlikte kurdukları Stiller & Meara isimli komedi takımı büyük beğeni topladı.

Jerry Stiller’ın unutulmaz Frank Costanza karakteri

Asıl adıyla Gerald Isaac Stiller, 8 Haziran 1927’de New York-Brooklyn’de doğdu. Babası Galiçyalı göçmen bir aileden gelen William Stiller ve annesi Polonyalı Bella (Citron) Stiller’dı. Babası bir şoför annesi ise ev hanımıydı. 

New York’ta büyüyen genç Stiller, Eddie Cantor ve Jimmy Durante gibi büyük isimlerden ilham aldı ve lise öğrencisiyken oyunculuk mesleğine adım attı.

Jerry Stiller ve eşi Anne Meara

İkinci Dünya Savaşı sırasında orduda görev yaptıktan sonra üniversitede tiyatro eğitimi almaya başladı, Yunan trajedisi ve Shakespeare dramasını öğrendi. 1950 yılında üniversiteden mezun olduktan birkaç yıl sonra Broadway tiyatrolarında gözükmeye başladı. 80 yaşına kadar aktif olarak oyunculuk yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.