Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli, İbrahim Gökçek’in cenazesini getirenleri tehdit eden Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı’nı görevden aldı

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesini Kayseri’ye getirenlere yönelik “Başlarını vücutlarında bırakmayız” sözlerini sarf eden Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından görevden alındı. Kayseri Ülkü Ocağı da kapatıldı.

Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “emri ile” görevine son verildiğini duyurdu.

Turan, sosyal medyada yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Kıymetli büyüğümüz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin emirleriyle Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı görevim sona ermiştir. Bundan sonra da bir ülkücü olarak liderimizin emrinde olmaya devam edeceğim. Kamuoyuna duyurulur.”

Bahçeli’nin MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’u arayarak kararını bildirdiği, bunun üzerine Ersoy’un MHP İl Başkanı Serkan Tok ile birlikte Ülkü Ocakları binasına giderek Turan’a Bahçeli’nin kararını tebliğ edip binanın anahtarlarını teslim aldığı öğrenildi. Öte yandan Kayseri Ülkü Ocakları’nın da bir süre kapalı kalacağı öğrenildi.

Twitter’dan tehdit etmişti

Serdar Turan, ölüm orucunu sonlandırmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye getirilmesine “izin vermeyeceklerini” söylemişti.

Turan attığı tweetlerde, “Eğer böyle bir eyleme teşebbüs ederlerse, bundan sonra başları vücutlarında olmayacaktır” demişti.

Cenaze Kayseri’ye girdiği sırada ise bir grup, “Cenazeyi yakacağız” tehdidinde bulunmuş, bu sözler sosyal medyada tepki toplamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.