Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İpek Cem Taha yazdı: Küresel krize millî çözüm kâfi gelir mi?

Columbia GlobalCenters’da direktör olarak görev yapan İpek Cem Taha, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, koronavirüs salgınının daha da alevlendirdiği dünya ekonomisindeki “içe kapanmacılık” ve “korumacılık” tartışmalarını değerlendirdi.

“Yakın gelecekte gerek sağlık gerekse ekonomi, göçler ve iklim alanlarında küresel krizleri daha sık ve yoğun yaşayacağız. Bu krizleri bertaraf etmek için ortak düşünebilen ve müşterek fayda odaklı karar alabilen bir uluslararası düzene ihtiyacımız olacak. Bu durum geçirdiğimiz süreçte etkin olamayan örneğin Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi kurumların canlanmasını ya da yerlerini başka mekanizmaların almasını gerektiriyor” diyen İpek Cem Taha‘nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.