Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sanayi üretiminde koronavirüs salgını etkisi: Aylık gerileme yüzde 7,1

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi üretim endeksinin Mart 2020 verisini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi yıllık %2, aylık %7,1 oranında azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinin %5,6, imalat sanayi sektörü endeksinin %1,9,  elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksinin de %0,9 oranında azaldığı görülüyor.

Mart 2020’de bir önceki aya göre ise madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %2,2, imalat sanayi sektörü endeksi %7,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %5,7 oranında azaldı.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece açıklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.