Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DSÖ: Afrika kıtasında 250 milyon insan koronavirüse yakalanabilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgınına dair Afrika kıtası üzerinde yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan çalışmanın sonuçlarına göre, 47 Afrika ülkesinde yaklaşık 250 milyon insanın koronavirüse yakalanması bekleniyor. Çalışmaya göre sonuçlar, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’dakinden daha az ciddi vaka ve ölüm olacağını öngörüyor.

The Guardian’ın haberine göre, DSÖ Afrika Bölge Ofisi’nin BMJ Global Health’te yayımlanan çalışması, Afrika kıtasında koronavirüsün yayılma ve bulaşma hızının diğer kıtalara göre daha düşük bir oranda gerçekleşeceğini ve ölüm sayılarının 190 binlerde kalacağını öngörüyor. Ancak aynı çalışmaya göre, halihazırda Afrika kıtasında yetersiz olan sağlık hizmetleri yüzünden artan vaka sayıları, hastaneler ve sağlık kuruluşları üzerinde büyük bir baskı yaratacak.

Çalışmada, kıtadaki bir milyar insanın dörtte birinin (yüzde 22) koronavirüs salgınının ilk yılında enfekte olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte, hastalık muhtemelen daha uzun süre – muhtemelen birkaç yıl boyunca – devam edecek.

Afrika kıtasının nüfusun genç olması da yayılım hızının düşük olması üzerinde bir etken olarak gösteriliyor. Ayrıca Afrika’da, ABD ve diğer kıtalara kıyasla daha düşük obezite oranları görülmesi salgının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı oluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.