Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hijyen operasyonu: Sedat Peker’i tehdit eden “Hanımağa” lakaplı Güniz Akkuş adli kontrol şartıyla serbest kaldı

Yeraltı dünyası üyelerinin sosyal medyada birbirini ölümle tehdit etmesi üzerine dün (15 Mayıs) düzenlenen “Hijyen” operasyonunda gözaltına alınan “Hanımağa” lakaplı Güniz Akkuş ve diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Güniz Akkuş

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde dün sabah sekiz ilde eşzamanlı olarak operasyon düzenlemişti. Sosyal medya üzerinden suç örgütü liderleri ve üyelerinin birbirini ölümle tehdit etmesi üzerine operasyon düzenlenen iller arasında İstanbul da yer almıştı.

Cenk Çelik

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı gerçekleşen baskında aralarında Cenk Çelik,  Zafer Çelik ve Ali Y.’yi İstanbul’da, “Hanımağa” lakaplı Güniz Akkuş’u ise Mersin’de gözaltına almıştı.

Adli kontrol şartıyla serbest kaldılar

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mersin’de olan Akkuş ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden ifade verdi. Şüphelilerin adli kontrol hükmü uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.