Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kız çocuklarının doğum yapmasını savunan Muttalip Kutluk Özgüven’in Aydın Üniversitesi’ndeki görevine son verildi

Katıldığı bir televizyon programında “12-17 yaş aralığındaki kız çocuklarının çocuk doğurmasını” savunarak kamuoyunun tepkisini çeken Prof.Dr. Muttalip Kutluk Özgüven’in çalıştığı üniversitedeki görevine son verildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden yapılan açıklamada “Prof. Dr. Kutluk Özgüven’in, katıldığı televizyon programında, Üniversitemizin felsefesine tamamen zıt ve kabul edilmesi mümkün olmayan açıklamalarından dolayı İstanbul Aydın Üniversitesi ile ilişiği kesilmiştir” denildi.

Akit TV’de yayınlanan ve “kadın-erkek rolleri ve ilişkiler” konusunun tartışıldığı bir programa katılan Özgüven, şunları söylemişti:  

“13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insana sen ’10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın” diyorsun. Süpermen’i bilmem ama süperkadın diye bir ırk var. En üstün nitelikli insan, 12-17 yaş arasındaki kızlar. Yani, çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan… Bu yaş, ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş.”

Bu sözler, kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. Özgüven’in çalıştığı İstanbul Aydın Üniversitesi, bu ifadelerin sahibi öğretim üyesi hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurmuştu.

Aydın Üniversitesi, bugün yaptığı yeni açıklamada, Özgüven’in üniversiteyle ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.