Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Ekranlar, gazeteler de yeşil nokta ister. Neden olmasın?”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReportta yayımladığı yazısında, AK Parti’nin ortaya koyduğu medya etiği için 12 İlke’ye uymayı taahhüt eden vatandaşlar tarafından Twitter hesaplarına konulan “Yeşil Nokta” emojisinin gazete, televizyon ve dijital platformlar tarafından da kullanılıp kullanılmayacağı sorusunu gündeme getirdi.

“Bence 12 İlke’ye uymakta sakınca görmeyen TV ve gazetelerin de renklerini belli edip yeşil noktanın birleştiriciliğinde buluşmalarında bir sakınca olmamalı; belki izlenme oranları ve satışları böylece artar da. Ve lütfen ne RTÜK, ne Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Basın ve Yayın Daire Başkanlığı, ne de Basın İlan Kurumu bu medya kuruluşlarının yeşil nokta koyma özgürlüğünü kısıtlamamalı” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.