Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump koronavirüse karşı sıtma ilacı kullandığını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında kendini koronavirüsten korumak için sıtma ilacı hidroksiklorokin kullandığını açıkladı ve “Son bir buçuk haftadır hidroksiklorokin alıyorum, her gün bir hap” dedi.

Hidroksiklorokin ile birlikte çinko aldığını da belirten Trump, enfeksiyonu önlemek için de azitromisin adlı antibiyotiği kullandığını söyledi. Kullandığı ilaçlarla ilgili olarak Trump, “Size söyleyebileceğim tek şey şu ana kadar iyi görünüyorum” açıklamasında bulundu.

Trump’ın bu açıklamalarından sonra Beyaz Saray doktoru Sean P. Conley’den bir açıklama geldi. Conley, danışmanlarından birinde koronavirüs tespit edilen Trump’un, pozitif anlamda faydaları risklerinden daha fazla olan hidroksiklorokini önlem amaçlı kullanmaya başladığını söyledi.

Conley, Trump’ın günlük olarak test yaptırdığını ve durumunun gayet iyi olduğunu vurguladı ve “Trump ile hidroksiklorokinin yararları ve zararlarına yönelik yaptığımız çeşitli görüşmelerin ardından, bu ilacı kullanmanın muhtemel yararlarının, risklere daha ağır bastığını gördük” diye konuştu.

Trump daha önce yaptığı bir açıklamada, hidroksiklorokinin virüse karşı kullanımı hakkında olumlu bir rapora dayanarak onu potansiyel bir tedavi olarak tanıtmıştı. Ancak ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) sonraki çalışmalarıyla ilacın virüse karşı yararlı olmadığını ortaya koyup, kullanımı hakkında bir uyarı yayımlamıştı. 24 Nisan tarihli açıklamasında FDA, hidroksiklorokin veya daha eski bir ilaç olan klorokin ile tedavi edilen koronavirüs hastalarında “ciddi kalp ritmi problemleri yaşandığını” belirtmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.