Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile söyleşi: “Gençlere fiilen siyaset yasağı var”

Gençlerin siyasete katılımı ve temsili konulu Medyascope özel yayınına Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen konuk oldu.

”Gençlere fiilen ve kısmen hukuki olarak da siyaset yasağı var’‘ diyen Gökçen, üniversitelerde siyasetin önünün açılması gerektiğini söyledi. 
Gökçen, ”Gençlik denilince akıllara sadece sağlık ve uyuşturucu konuları geliyorsa burada bir problem var. ‘Benim fikrime kim değer verir?’ diye düşünen gençlerin siyasete katıldıktan sonra çok hızlı bir şekilde kendini ifade edip düşüncelerinin önemsendiğini gördüm” dedi ve ekledi: ”Kabul etsinler veya etmesinler, siyasette daha fazla gençleşme olacağını düşünüyorum.”

”Siyaset illa ki cebinizden para harcayarak, bütün zamanınızı ayırarak yapacağınız bir şey değil. Mesleğinizle birlikte -öğrenciyseniz öğrenci- yaparsanız daha kıymetli olur” diyen Gökçen, CHP gençlik kollarının bütün Avrupa ülkeleri içinde en fazla üyeye sahip gençlik örgütlenmesi olduğunu belirtti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, ”Partiler gençleri kendi örgütlerine mi hapsediyor? Bu sebeple gençlik kolları olmamalı mı?” sorusuna ise ”Kadınlara ve gençlere parti içinde kota ayrılsa dahi ayrıca örgütlenmeleri önemli, bu sebeple gençlik kollarının var olması gerektiğini düşünüyorum’‘ cevabını verdi. Gökçen ayrıca bu örgütlerin daha fazla özerkliğe ve kendilerine ait bütçeye sahip olması gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.