Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Şırnak: “80 koronavirüs vakasının 33’ü asker”

Şırnak’ta koronavirüs vakalarının önemli bir kısmını askerlerin oluşturduğu ortaya çıktı. Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Köni, toplam 80 vakadan 33’ünün asker olduğunu ve hastaların yüzde 75’inin iyileştiğini, kentte yalnızca bir kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Sağlık çalışanların ilk dönemlerde ekipman yetersizliğine rağmen büyük özveri ile çalıştığını belirten Köni, “Aralarında hekimlerin de bulunduğu altı sağlık çalışanımız virüse yakalandı” dedi.  

Şırnak İl Pandemi Kurulu’nda Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Diyanet’ten temsilci olmasına rağmen Şırnak Tabip Odası’nın kurula alınmadığını söyleyen Dr. Serdar Köni, “Sağlık Müdürü üç defa randevu istememize rağmen bizimle bugüne kadar görüşmedi. Biz de verileri hekim arkadaşlarımızdan alıyoruz. Salgının ilk günlerinde Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası bize maske ve koruyucu ekipman gönderdi” diye konuştu.

Şırnak Tabip Odası Başkanı Dr. Köni, Şırnak halkının bugüne kadar evde kalma ve kendini koruma tedbirlerine uyduğunu, ancak son günlerde halkın rehavete kapılarak maskesiz ve sosyal mesafeye dikkat etmeden cadde ve sokakları doldurduğunu hatırlatarak, bu durumun kendilerini olası bir ikinci dalga için endişelendirdiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.