Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, tweet’lere kimlerin yanıt verebileceğini sınırlamaya imkan veren yeni bir özelliği test ediyor

Twitter, bugün bloglarında yayınladığı bir duyuru ile tweet’lere kimlerin cevap verebileceğinin seçilebileceği bir özellik üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Twitter’ın Ürün Yönetimi Müdürü Suzanne Xie, kullanıcıların istenmeyen yanıtlar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Xie “Twitter, neler olup bittiğini görmeye ve konuşmaya gittiğiniz yerdir. Ancak bazen, istenmeyen yanıtlar anlamlı konuşmalar yapmayı zorlaştırır. Geçen yıldan bu yana, yanıtları gizleme yeteneğinden başlayarak insanlara konuşmaları üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için çalışıyoruz. Şimdi, tweet’inize kimlerin yanıt verebileceğini ve sohbetinize kimlerin katılabileceğini seçmenizi sağlayan yeni ayarları test ediyoruz” dedi.

https://twitter.com/Twitter/status/1263145271946551300

Twitter bugün, tweetler’in oluşturulduğu pencerede “Sohbet Katılımcıları” özelliğini test etmeye başladığını duyurdu. Bu aşamada, yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı bu özelliğe erişebiliyor. Temel olarak özelliğin amacı ise kullanıcıların paylaştıkları bir tweet’e kimlerin yanıt verebileceğini seçmesine izin vermesi. Seçenekler “Herkes”, “Takip ettiğiniz kişiler” veya “Yalnızca sizin bahsettiğiniz kullanıcılar” olarak üç bölüme ayrılıyor. Ancak kullanıcılar tweet’lerinizi (yorumlu veya yorumsuz) retweetleyebilir ve beğenebilirler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.