Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Batman: “Rehavet yüzünden vaka sayıları arttı, maskesiz dolaşmak yasaklandı”

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, Türkiye’de ilk korona vakasının resmi olarak açıklanmasından 10 gün sonra Batman’da da ilk pozitif vakanın çıktığını belirterek “Uzun süre Batman’da test yapılamadı, testler önce Ankar’ya, sonra Diyarbakır’a gönderildi. Sonradan test yapıldı ve test sayısı artınca vaka sayılarında da artış ortaya çıkmaya başladı” dedi. İki gün önce açıklanan verilere göre Batman’da toplam 503 vaka bulunduğunu, altısı yoğun bakım, 50’nin üzerinde hastanın halen hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Dr. Oğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir ara işin ciddiye alınmaması ve rehavet nedeniyle, düşüşe geçen vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandı. Şu anda alınan kararla kent merkezinde maskesiz dolaşmak yasaklandı. Batman’da korona ile mücadelede ikisi hekim 17 sağlık çalışanı da virüs kaptı. Taleplerimize rağmen halen sağlık çalışanlarına belli periyotlarla test yapılmamaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.