Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van’da bir asker göğsünden üç kurşunla vurulmuş halde hayatını kaybetti, ailesi intihar açıklamasına inanmıyor

Van’da askerliğini yapan Jandarma Er Ahmet Türeli, 15 Mayıs’ta nöbet tuttuğu noktada göğsünden üç kurşun ile vurulmuş halde hastaneye kaldırıldı. Van’dan sonra Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (eski GATA) sevk edilen Türeli, dün yaşamını yitirdi. İntihar ettiği söylenen Türeli’nin ailesi “Üç kurşunla vurulması ve vurulduğu yerden 25 metre sürüklenmesi nasıl açıklanabilir?” diye konuştu.

Ahmet Türeli’nin cenazesi  bugün Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Bahçeköy’de toprağa verildi. Türeli’nin ağabeyi Fecri Türeli, kardeşinin olayın yaşandığı 15 Mayıs günü saat 18:00-20:00 nöbetinde olduğunu ve olayın nöbetinin bitimine yakın gerçekleştiğini belirterek, “Hastaneye kaldırıp ameliyata almışlar. Bize saat 22.00’de haber verdiler. Kardeşim terhisine 15 gün kaldığı için biletini bile almıştı. Van’da ve daha sonra GATA’da tedavi gördü. Dün yaşamını yitirdi, bugün getirip köyde toprağa verdik” dedi.

Fecri Türeli, yetkililerin kendilerine kardeşinin intihar ettiğini söylediğini belirterek şöyle konuştu: “Kardeşimin intihar etmesi için hiçbir sebep yok. Üç kurşun ile göğüs bölgesinden nasıl intihar olur. Ayrıca kardeşim olayın olduğu yerden yaklaşık 25 metre sürüklenmiş. Üç kurşun ve sürüklenme olayı bize intihar olmadığını gösteriyor. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz, peşini bırakmayacağız. Bize otopsi raporu verilmedi. Otopsi raporu çıktıktan sonra gereken ne ise yapacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.