Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 100 bini geçti

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 100 bini geçti, vaka sayısı ise 1 milyon 745 bin 803 oldu. ABD Başkanı Donald Trump, vaka ve ölüm sayılarının artması ile ilgili olarak sessizliğini koruyor.

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ABD’de, New York en çok etkilenen eyalet oldu. Eyalette koronavirüse bağlı ölümler 29 bin 553’e ulaşırken vaka sayısı ise 374 bin 672 oldu. New Jersey’de 11 bin 341 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybederken Massachusetts’te sayı 6 bin 547.

Başkan Trump, 18 Nisan’da yaptığı basın toplantısında “Aldığımız önlemlerle belki de milyonlarca hayat kurtardık. Yakın zamana kadar virüs nedeniyle 100 ila 240 bin kişinin ölmesi bekleniyordu. Ancak artık 100 binin altında ölüm olacağını düşünüyoruz. 60 ila 65 bin ölümün yaşanacağı bir döneme doğru gidiyoruz” demişti

Trump koronavirüse bağlı ölüm sayılarının 100 bin sınırını aştığı saatlerde Twitter’dan Fox News yorumcusu Lou Dobbs’ın yaptığı “”O, muhtemelen tarihimizin en büyük başkanı” açıklamasını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.