Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2020 Galatasaray Ödülü Orhan Karaveli ve Ruşen Çakır’a verildi

Galatasaraylılar Cemiyeti tarafından 2012 yılından bu yana verilen Galatasaray Ödülü bu yıl geleneksel medya dalında Orhan Karaveli’ye, yeni medya dalındaysa Medyascope kurucusu ve Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’a verildi.

Ödül töreninin videosu

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ödül töreni çevrimiçi olarak gerçekleştirildi ve YouTube’tan canlı yayınlandı. Ödül kazananlar, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndan yapılan canlı yayında Galatasaraylılar Cemiyeti Başkanı Fidel Berber tarafından takdim edildi. Karaveli ve Çakır da yayına evlerinden katılarak duygularını dile getirdi.

Galatasaraylılar Cemiyeti Başkanı Fidel Berber, Orhan Karaveli’ye ödülünü veriyor.

Orhan Karaveli kimdir?

1930 Ankara doğumlu olan Orhan Karaveli, Galatasaray Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Londra Politeknik Okulu’ndan mezun oldu. Milliyet gazetesinin Londra ve Berlin temsilciliklerini yaptı. Çeşitli gazetelerde yazıları, röportajları, dizi yazıları çıktı, kitapları yayımlandı. 1998 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Galatasaray ödülleri

Daron Acemoğlu

2012 Daron Acemoğlu

2013 Ahmet Gül

2014 Hıfzı Topuz

2015 Ferhan Şensoy

Ferhan Şensoy

2016 Işıl Ergüvenç Karakaş

2017 Şükrü Elekdağ

2018 Fuat Diriker

2019 Ali Sirmen

2020 Orhan Karaveli, Ruşen Çakır.

Ruşen Çakır ödülüyle.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.