Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cannes, Venedik ve Sundance’in de dahil olduğu 21 partnerli, küresel, ücretsiz ve çevrimiçi film festivali “We Are One – Biz Biriz” bugün başlıyor

Aralarında Cannes, Sundance, Venedik, Berlin, Toronto ve Tribeca’nın da bulunduğu 21 festivalin ortaklaşa gerçekleştirdiği  “We Are One: A Global Film Festival” (Biz Biriz: Küresel Film Festivali) bugün başlıyor.

29 Mayıs – 7 Haziran 2020 tarihleri arasında YouTube’da canlı yayınlanacak 10 günlük festivalde, 35 ülkeden 23 uzun metraj kurmaca film, sekiz uzun metraj belgesel, 57 kısa metraj kurmaca film ve 15 kısa metraj belgesel yer alıyor. Bu filmlerin 13’ü dünya prömiyerini, 31’i çevrimiçi prömiyerini, beşi ise uluslararası prömiyerlerini bu festival kapsamında yapacak.

Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh, Song Kang Ho, Bong Joon-ho, Guillermo del Toro, Jane Campion ve Claire Denis gibi önemli sinemacılarla söyleşiler de yapılacak.

Tribeca Enterprises ve YouTube ortaklığında düzenlenen 21 partnerli küresel festival, “youtube.com/weareone” adresinde canlı yayınlanacak. Tüm gösterimlerin ücretsiz olacağı festival reklam içermeyecek.

Festivale katılan izleyiciler, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü ve yerel kuruluşların başlattığı fonlara bağışta bulunabilecek.

Festivalin tüm programına buradan ulaşabilirsiniz.

Programa dahil olan festivaller ise şöyle:

Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali, Berlin Uluslararası Film Festivali, BFI Londra Film Festivali, Cannes Film Festivali, Guadalajara Uluslararası Film Festivali, Makao Uluslararası Film Festivali ve Ödülleri (IFFAM), Rotterdam Uluslararası Film Festivali, Kudüs Film Festivali, Mumbai Film Festivali (MAMI), Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, Locarno Film Festivali, Marakeş Uluslararası Film Festivali, New York Film Festivali, San Sebastian Uluslararası Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, Sundance Film Festivali, Sydney Film Festivali, Tokyo Uluslararası Film Festivali, Toronto Uluslararası Film Festivali, Tribeca Film Festivali ve Venedik Film Festivali.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.